Mercedes SLS AMG GT Final Edition Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes SLS AMG GT Final Edition officiell

Om du är sugen på att köpa en ny måsvingemerca är det dags att agera nu. Produktionen är på väg att stoppas men innan dess lanseras SLS AMG GT Final Edition med kolfiberhuv och 591 hästkrafter.

Så sent som i går berättade vi att Mercedes kommer att tacka av SLS AMG med en specialversion och nu är den här. Den fysiska premiären av SLS AMG GT Final Edition kommer att ske simultant på bilsalongerna i Tokyo och Los Angeles men för oss är det internet som gäller och här finns den redan.

 Final Edition-modellen känns enkelt igen på den gigantiska kolfibermotorhuven. Vi ser också ett nytt stuk på frontspoilern som har fått en liten kolfiberläpp, den stora kolfibervingen på bakluckan och ytterbackspeglarna, även de i kolfiberutförande förstås.

 Final Edition-modellen bygger på SLS AMG GT som har samma 6,3-liters V8 som vanliga SLS AMG men 20 extra hästar, totalt 591. Final Edition-stämpeln innebär ingen effekthöjningen utöver det.

 SLS AMG GT Final Edition kommer att byggas i 350 exemplar och efter det är det stopp. Men ett stopp innebär som tur är ofta början på något nytt – i det här fallet uppföljaren SLC som väntas bli en något mindre sportbil med en fyraliters dubbelturbo-V8.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!