090713-merca-sls-edrive

Mercedes SLS blir eldriven

På höstens bilsalong i Frankfurt ska måsvingemercan göra en storstilad comeback. Med nya supersportbilen SLS AMG är måsvingedörrarna tillbaka. Nu avslöjas det att supermercan även ska komma i en eldriven version.

 Snart är det dags för den legendariska måsvingemercan att göra comeback. På Frankfurtsalongen i september får världen se nya Mercedes SLS AMG för första gången. Nu avslöjas det att bilen med de gamla anorna även kommer att bli ett högteknologiskt elbygge. Brittiska Autocar har fått tag i officiell information från AMG som beskriver en bil kallad SLS eDrive – en eldriven SLS AMG.

Lanseringen av SLS eDrive är schemalagd till någon gång under 2015. Det dröjer alltså en rejäl stund innan vi får se elversionen. Först ska SLS lanseras, följd av cabrioletversionen SLC som väntas komma 2012. Först därefter är det dags för SLS eDrive, men Mercedes AMG-division verkar redan ha det mesta klart för sig. Elversionen ska byggas på samma lätta aluminiumkonstruktion som vanliga SLS, även om den bakhjulsdrivna bottenplattan måste modifieras kraftigt för att husera eltekniken. I detta, mycket tidiga, stadium ser det ut som att SLS eDrive blir allt annat än en undermotoriserad och klen historia. Inte mindre än fyra elmotorer på 133 hästkrafter vardera ska se till att eDrive-versionen inte behöver skämmas för sig i jämförelse med bensinversionen. Varje hjul ska drivas av en elmotor, vilket gör SLS eDrive fyrhjulsdriven till skillnad från den bakhjulsdrivna SLS AMG. Allt som allt ska bilen förfoga över 532 hästkrafter, marginellt mindre än vanliga SLS med sina 563. Ännu finns inga fastställda prestandasiffror, men Wolf Zimmerman, mannen som leder eDrive-projektet, uppger 0-100 km/h på 4,0 sekunder och toppfart på 193 km/h som preliminära siffror. Räckvidden förväntas uppgå till mellan 150 och 180 kilometer. Full uppladdning nås på åtta timmar.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!