110801-mercedes b-klass

Mercedes smygvisar nästa B-klass – inifrån

Nästa generation Mercedes B-klass ligger i pipeline för lansering på Frankfurtsalongen i höst, men redan nu har Mercedes släppt bilder på den nya modellens interiör.

I vanliga fall brukar de första bilderna som dyker upp på en ny bilmodell visa hur den ser ut utifrån. När nu Mercedes ska lansera sin nästa generation B-klass har man (bortsett från en mörk siluettbild) istället valt att presentera bilderna på interiören först.

Skälen till det tål att spekuleras i, kanske är man helt enkelt mest nöjt med den interiöra designen, som vi kan se har lånat de fyrekrade luftutblåsen från värstingen SLS AMG.

Vi har sett spionbilder på nya B-klass i flera år, på Frankfurtsalongen nu i höst är det äntligen dags för premiärvisning. Bottenplattan kommer, precis som i dag, att delas med A-klass. Nya B-klass kommer dock att få ta ett större ansvar för att fylla mini-mpv-segmentet, då nya A-klass (som också snart presenteras) kommer bli en mer konventionell golfklassare lik BMW:s 1-serie.

Under huven kommer vi hitta Mercedes nya fyrcylindringa M270-motorer, som i turbomatat utförande ska vara goda för antingen 122 (B160) eller 156 (B200) hästkrafter. Ett antal likaledes turbomatade fyrcylindriga dieselmaskiner ska också vara aktuella. Dessutom ryktas att Mercedes trimdivision AMG ska få sätta tänderna i både B- och A-klass, på ett mer seriebetonat sätt än vad gällde det galna projektet B55 (som vi både fick bilder och film på i vintras). Växlingen kommer ske via antingen en sexväxlad manuell låda eller en sjuväxlad automatlåda, beroende på vilken du väljer.

Trots att B-klass ska täcka upp mpv-delen av det nya paret A- och B-klass, så kommer bilen vara mer konventionell i sitt utförande än i dag och ryktet säger att Marcedes till och med överväger en B-klass sedan. Även en mer högbyggd suv-version kan vara på väg, om nu alla rykten talar sanning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!