Mercedes S-klass Coupé

Mercedes visar S-klass Coupé för första gången

På Mercedes årliga presskonferens i Stuttgart dök det plötsligt upp en bild på kommande S-klass Coupé.

Mercedes CL går samma väg som CLK gick. CLK blev E-klass Coupé och CL blir S-klass Coupé. För ganska exakt ett år sedan såg vi de första spionbilderna på S-klass Coupé, därefter hade nya lyxsedanen S-klass världspremiär och veckorna innan höstens bilsalong i Frankfurt visade Mercedes upp första skisserna på S-klass Coupé. Väl på Frankfurtsalongen bjöd Mercedes på konceptversionen av den stora lyxcoupén.

S-klass Coupé i slutgiltigt utförande visas sannolikt upp på Genèvesalongen om några få veckor. Men redan nu vet vi hur den ser ut – om än lite hopklämd – då den visades på bild under Mercedes årliga presskonferens i Stuttgart. Om Mercedes-bossen Dieter Zetsche hade koll på läget eller inte förtäljer inte historien.

Mercedes S-klass Coupé mäter omkring 5,05 meter på längden och väntas få en ganska bred motorpalett där de bensindrivna V8:orna och V12:orna står för merparten av kraften, från 455 till 630 hästkrafter.

Här nedan har vi dragit ut bilden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!