Mercedes Vito – V-klass i transportversion officiell

I vintras visade Mercedes upp nya generationen V-klass (som ersätter Viano), och nu kommer även skåpbilssyskonet Vito – som finns med fram-, bak- och fyrhjulsdrift. Här är alla bilder och fakta.

Många är de bilar som finns att tillgå med både fyrhjulsdrift som alternativ till bak- eller framhjulsdrift. Det blir betydligt färre modeller kvar på listan när alla tre drivlinealternativen ska vara alternativ. En av dessa är alltså nya Mercedes Vito, som är skåpbilssyskonet till V-klass som presenterades i vintras.

Som traditionen föreskriver är det dock inte bara gällande drivhjulen en uppsjö av alternativ finns. Vito kommer att komma i flera längder och utföranden. Även om pressmeddelandet är kortfattat på den punkten, så antar vi att samma längder som för V-klass (320 eller 343 centimeters axelavstånd) åtminstone ska vara aktuella. Ett flertal motoralternativ kommer också att finnas tillgängliga. Framhjulsdrivna Vito finns med 1,6-litersmotor på 88 eller 114 hästkrafter (65 eller 84 kW). Bakhjulsdrivna, och fyrhjulsdrivna, Vito kommer med en 2,16-litersmotor på 136, 163 eller 190 hästkrafter (100, 120 eller 140 kW). Diesel naturligtvis.

Mest intressanta alternativet är kanske Vito 116 BlueTEC som är den första modellen i segmentet att nå Euro 6-normerna, med en förbrukning på låga 0,57 l/mil.

Lanseringen av nya Vito ska ske i Tyskland i oktober, med resten av Europa strax därefter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!