Mercedes X-klass Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes X-klass baseras på Renault Captur

Nya uppgifter gör gällande att kommande Mercedes X-klass blir en crossover som är storleken mindre än GLA som kom i höstas. X-klass ska baseras på Renault Captur.

Mercedes har i dag en handfull olika suv- och crossovermodeller i sitt program. Men Geländewagen, ML, GL, GLK och nykomlingen GLA ska inom några år få ett lillebrorstillskott i vad som antas heta X-klass.

Thomas Weber, ansvarig för forskning och utveckling hos Mercedes, berättar för Auto Express att de tittar intensivt på klassen under GLA men att det finns andra hål i modellprogrammet som är mer intressanta.

X-klass, som alltså blir ett nummer mindre än GLA, ska baseras på Renaults nya crossover Captur, du vet den med avtagbar och tvättbar klädsel. Hela X-klassprojektet har vi tidigare rapporterat om som ett samarbete mellan Mercedes och Renault-Nissan.

Det lär sannolikt dröja ett par år innan någon X-klass presenteras av Mercedes.

Bilden ovan visar en färglagd variant av GLA Concept.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!