101123-subaru adac nöjd

Mest nöjda bilägarna i Tyskland kör Subaru

Tyska motororganisationen ADAC har nyligen genomfört och publicerat sin årliga bilägarenkät som också är Europas största i genren. Efter att ha fått in 43 000 svar på hur nöjda tyskarna är som bilägare står Subaru vinnare. På motsatt sida – i botten – återfinns Renault.

Subaru fortsätter att skörda framgångar diverse olika undersökningar. Förnågra veckor sedan röstade ni läsare här på teknikensvarld.se fram Subaru till det mest tilltalande japanska bilmärket och i våras toppade Subaru Vi Bilägares AutoIndex 2010.

Nu har tyska motororganisationen ADAC presenterat sin undersökning om hur nöjda de tyska bilägarna är med det bilmärke, den bil och organisationen kring bilen som de kör med. Överst på pallen, bland 35 bilmärken, hamnade Subaru efter att ADAC fått in 42 996 svar från tyska bilägare. Det är femte året i rad som Subaru toppar ADAC:s bilägarenkät. Dessutom är det första gången som ett bilmärke lyckas få högst ranking i alla fyra delmoment.

Delmomenten är (från vänster till höger kolumn på bilden nedan):

Hur nöjd är du med ditt bilmärke?

Hur nöjd är du med din bil?

Hur nöjd är du med din verkstad?

Skulle ni köpa en bil av samma märke igen?

Första kolumnen till vänster (bortsett från placeringskolumnen och märkeskolumnen) anger hur många bilägare av respektive bilmärke som har svarat på ADAC:s enkät.

Som vi kan se av tabellen på bilden nedan hamnade Volvo på en hedersam sjundeplats före alla tyska bilmärken och också före Toyota som placerade sig på åttonde plats.

BMW är det tyska bilmärke som har flest nöjda tyska bilägare. Noterbart är att italienska Lancia hamnar på samma rankingpoäng som BMW. Saab kommer på en finfin tolfteplats. Audi och Mercedes placerar sig i mitten i listan och ytterligare två noterbara placeringar är de för Opel och Volkswagen. De hamnar båda på 27:e plats och därmed väldigt nära botten av listan.

Mini står inte högt i kurs hos de tyska bilägarna medan franska Renault än en gång utgör en listas fundament, det vill säga botten.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!