MG gör en roadster-crossover

MG har ju som bekant flyttat tillbaka till klassiska Longbridge-fabriken. Men visst är det ändå något som saknas. Något som, en roadster? Eller varför inte en roadster-crossover? Det ska nämligen komma, enligt nya uppgifter.

Numera kinesiskägda MG har gjort det mesta för att försöka återta en plats på främst den brittiska marknaden. Man har återstartat fabriken i klassiska Longbridge och tävlat med en hel del framgång i årets upplaga av brittiska touring car-serien BTCC (en tredjeplats i sammandraget för tillfället).

Men visst saknas det något? Något som kanske kan förklara de stundom knackiga försäljningssiffrorna? Möjligen kan detta något vara en roadster, i stil med och som hommage till modeller som MGA, MGB och kanske även seglivade 1990-talsroadstern MGF/MG TF. Den sistnämnda tillverkades i olika mindre specialversioner fram tills alldeles nyligen.

Nu kommer uppgifter, via brittiska Auto Express, om att en ny MG-roadster är på väg. Men den kommer ändå att skilja sig från de klassiska MG-modellerna – genom att vara en crossover, med höjd markfrigång och vissa terrängattribut.

Inspirationen ska enligt uppgift komma från småtuffa, men knapphänt specificerade konceptbilen Icon, som visades i Kina i fjol (och som du ser på bilden ovan). Designmässigt ska också ett gäng MGB-vibbar, med bland annat lång huv och runda strålkastare, få en plats på den nya modellen när den kommer omkring år 2015. Priset kan då bli runt 150 000 kronor, uppger Auto Express.

Med den nya roadster-crossovern kanske man kan säga att MG försöker skapa en ny biltyp (likt BMW:s X6, eller 90-talsmonstret Mega Track, om någon minns den). Men vad tycker du om idén, är det ett genidrag eller helgerån av MG att göra en roadster-crossover?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!