090708-mg-rover-konkurs

MG Rovers konkurs undersöks av polis

Den brittiska bedrägeriroteln ska undersöka vad som hände när MG Rover gick i konkurs 2005. Misstankar har väckts om omständigheterna som ledde till att 6 000 brittiska bilarbetare blev arbetslösa.

 Händelseförloppet kring MG Rovers kollaps för fyra år sedan kan komma att bli en polissak. Den brittiska bedrägeriroteln, Serious Fraud Office (SFO), har fått i uppdrag av Storbritanniens näringsminister Peter Mandelson att undersöka omständigheterna som ledde till att den brittiska biltillverkaren MG Rover gick i konkurs 2005. I ett skriftlig uttalande förklarar Mandelson att SFO måste undersöka om det finns anledning att väcka åtal.

Nyheten om ett eventuellt åtal kommer kort efter en att den statligt bekostade utredningen om vad som hände 2005 presenterats. Hela saken har väckt stor uppståndelse i Storbritannien, inte minst sedan det blev känt att notan för den nu fyra år långa utredningen ligger på 11 miljoner pund, motsvarande 140 miljoner kronor. Oppositionen i Storbritannien hävdar att rapporten visar att Labour-regeringen slösade bort miljontals av skattebetalarnas pund i ett försök att hålla det dödsdömda MG Rover på fötterna fram till 2005 års val. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!