MG visar suv i Peking – och leder BTCC

Nästa månad slår bilsalongen i Peking upp portarna, med en hel rad av nya modeller som premiärvisas. De flesta av dessa är bara aktuella för just Kina. En av de mer västerländskt klingande är MG, som kommer att visa upp en nya suv i Peking, samtidigt som man gör succé i brittiska touringmästerskapet BTCC.

Vi har tidigare rapporterat om att det numera kinesiskt ägda MG har haft svårt att locka till sig kunder på den nygamla hemmamarknaden i Storbritannien. Men man valde att inte ge upp så lätt, utan gav i stället in i brittiska touringbilsmästerskapet BTCC. Nu, efter en tävlingshelg och tre körda lopp, leder en MG6 med Jason Plato bakom ratten serien.

Samtidigt ligger man inte på latsidan i österns rike. På bilsalongen i Peking, som öppnar nästa månad, presenterar man en ny liten suvmodell. Suvmodellen, som kommer få namnet Icon, bygger på samma bottenplatta som snart Europa-aktuella halvkombimodellen MG5. Under huven kommer en 1,5 liter stor motor att husera, som också med tiden ska hamna i MG5 och småbilen MG3.

Enligt ett uttalande från MG:s chefsdesigner, Tony Williams, har arbetet med suvmodellen pågått sedan 2010, och bilen ska vara en direkt konkurrent till Nissan Qashqai. Lansering i Kina lär ske inom ett års tid. När bilen kommer till Europa återstår att se. Då lär också produktionen ske i Storbritannien.

Grunden till nya suven är halvkombimodellen MG5, som snart lär vara Europaaktuell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!