090408-mg6-concept-shanghai

MG6 Concept visas i Shanghai

Kina-ägda MG är ingalunda utdött. Faktum är att framtiden ser mer intressant ut än på länge. På bilsalongen i Shanghai som går av stapeln i slutet av april ska det nya konceptet MG6 visas. Är det en läcker fyradörrarscoupé som är på gång?

 Här i Europa är det ganska tyst på nya-bilar-fronten, trots att april är en månad som faktiskt huserar två stora bilsalonger. En i New York och en i Shanghai. En av höjdpunkterna på den kinesiska mässan är MG6 Concept . Bland kinesiska biltillverkare som mestadels satsar på små bilar sticker MG ut med en bil av europeiska mått.

Det finns ännu inga offentliggjorda detaljer om det nya MG-konceptet, men bilderna avslöjar en förhållandevis stor bil med svepande och aggressiva linjer. Under skalet uppges MG6 vara baserad på Roewe 550, som i sin tur är baserad på ett uppdaterat Rover 75-chassi. Ryktet säger att MG6, om den når produktionsstadiet, även ska säljas i Europa. Alla MG- och Rowe-modeller som för närvarande säljs i Kina eller delar av Europa är lätt förklädda gamlingar från tiden innan MG och Rover hamnade i kinesiska händer. Konceptbilen som ska visas i slutet av april ser ut att kunna vara den första helt nydesignade MG-bilen på länge och är ett tecken på att det fortfarande finns livskraft i märket.

Strax efter årsskiftet bytte MG namn lite i skymundan. Sedan MG togs över av Nanjing Automobile Corporation för fyra år sedan har det fullständiga namnet varit NAC MG UK Ltd. Numera lyder namnet MG Motor UK Ltd. Tanken är att det nya namnet ska stärka företaget genom att tydligare anknyta till det sedan länge etablerade MG-namnet. 

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!