Micra + Clio = Colt

Nu öppnar Mitsubishi för en ny småbil. Dock en bil som kommer bygga på befintlig teknik känt från annat håll: Nissan Micra och Renault Clio.

Minns du Mitsubishi Colt? Modellnamnet kan komma att återuppstå och då på en bil i B-segmentet. En ny sådan finns med i planeringen har företagets vice vd Vincent Cobee avslöjat för Auto Express. Men som i så många andra fall kommer den att byggas på befintliga komponenter tidigare presenterad i andra bilar. I detta fall nya Nissan Micra och kommande Renault Clio som beräknas dyka upp om ett par år och då bygga på en ny plattform.

Sedan Renault-Nissan köpte Mitsubishi förra året har suvar haft största prioritet men nu är det dags för en bil i B-segmenet. Dels för att de utgör 30 procent av den globala marknaden men också för koncernen som helhet ske uppnå utsläppskraven.

Mitsubishis modell i segmenet i dag heter Space Star, en bil som inte direkt har imponerat på oss. Space Star var ursprungligen namnet på Mitsubishis mpv från 1990-talet och när det kommer till namn blir det lätt rörigt när man studerar märkets utbud. Namnet Colt har hängt med sedan 1960-talet och är i Sverige främst ihågkommen som en golfklassare under 1980- och 1990-talen även om den senaste bilen med den namnet här var just en bil i B-segmenet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!