100810-sls-fortkörning Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Miljonböter för svensk fortkörare i Schweiz

Bara för att det är Autobahn innebär det inte att man får köra hur fort man vill. Det fick en svensk 37-åring erfara när schweizisk polis stoppade honom när han körde 290 km/h i fredags.

I Sverige kan man komma undan förhållandevis billigt om man kör för fort men i Schweiz är det en annan sak. De schweiziska fortkörningsböterna kan dra iväg rejält eftersom beloppet bland annat grundas på den åtalades inkomst. I fredags fick en svensk 37-åring känna på den schweiziska trafikpolisens hårda klor när han stoppades på Autobahn A12 efter att ha kört i 290 km/h, uppger nyhetsbyrån AFP.

Svensken, som körde en svart Mercedes SLS AMG, ska enligt en talesman för den schweiziska motsvarigheten till Trafikverket vara den värsta fortköraren någonsin i den schweiziska kantonen Fribourg. Polisen beslagtog mannens bil och körkort och han riskerar böter på drygt sju miljoner kronor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!