Mini 5-dörrar – tre snabba från provkörningen

Mini har sitt ursprung i England och det är också där Hans Hedberg befinner sig för att köra nya generationen Mini som numera även finns med fem dörrar. Vi når Hans när han står i en röd, brittisk telefonkiosk.

Hallå Hans, var i England är du?

– I Minis hemmatrakter runt Oxford. Vacker landsbygd, men inget regn som man kanske skulle kunna tro.

Mini har ju fått fem dörrar i och med nya generationen. Känns det rätt?

– Ur ett praktiskt perspektiv känns det helt rätt. Ur ett Mini-perspektiv inte lika rätt, bilen är mer Maxi. Insteget till baksätet har förenklats tack vare bakdörrarna, men de är korta och de krävs viss akrobatik för att ta sig genom dem. Benutrymmet bak är okej men att sitta tre i bredd, vilket är tanken, är i tajtaste laget. Bagageutrymmet är dessutom större än hos tredörrarsversionen.

– Jag tycker det är lite tråkigt att sidorutorna har fått ramar.

När kommer den till Sverige och till vilken prislapp?

– Man kan beställa sitt exemplar redan i dag, lanseringen är 4 oktober. Från 167 100 kronor kostar denna maxi-Mini med fem dörrar, endast 8 100 kronor upp jämfört med tredörrars.

Hela provkörningen av Mini 5-dörrar kan du läsa i kommande nummer av Teknikens Värld. Där får du veta mer om drivlinorna, körupplevelser och mycket annat. Missa inte det!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!