Mini bekräftar Countryman Coupé - här 2013

Mini-familjen fortsätter att växa, nu bekräftar man i en intervju med amerikanska tidningen Car and Driver att fjolårets konceptbil Paceman kommer att gå i produktion som Countryman Coupé till nästa år. Premiär redan i höst.

Minns du Minis konceptbil Paceman som visades på bilsalongen i Detroit i fjol? Nu har Mini bekräftat att bilen kommer att sättas i produktion. Redan konceptet bar tydliga drag av lillsuven Countryman, och när bilen visas i produktionsklar version kommer också namnet att ändras till just Countryman Coupé, om uppgifterna till amerikanska tidningen Car and Driver stämmer.

Enligt uppgifterna kommer också produktionsversionen att vara nära identisk med konceptbilen, och premiären kommer att ske redan nu i höst, på bilsalongen i Paris i september. Den tekniska specifikationen kommer också att vara snarlik fyrdörrarsmodellen av Countryman. Behöver du en uppfräschning av minnesbilden av Mini Paceman? Kolla igenom bildgalleriet nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!