Mini blir av med tre modeller

Mini har redan nått sin peak, i alla fall sett till antalet modeller. BMW avslöjar nu att man kommer att skära kraftigt i utbudet av Mini-modeller.

Antalet modeller i Minis utbud kommer inte att öka under de närmast kommande åren, tvärtom. Peter Schwarzenbauer, styrelseledamot i BMW med ansvar för Mini-märket, har nämligen avslöjat att det endast kommer att finnas fem Mini-modeller baserade på tredje generationen Mini.

Det betyder med största sannolikhet att Roadster, Coupé och Paceman får stryka på foten. Mini har redan lanserat nya Mini (hatch) och Mini 5-dörrar och näst på tur för lansering står nya Clubman. Efter den kommer en ny Countryman och sist ut blir en ny Mini Cabriolet som tros bli inspirerad av Superleggera-konceptet och då är vi redan uppe i fem Mini-modeller. Fler kommer inte.

Kommer du att sakna Roadster, Coupé och Paceman? Det kommer inte Mini och BMW att göra, dessa tre har varit de i särklass mest trögsålda Mini-modellerna på senare år och det kommer inte som någon överraskning att de inte ersätts av nya modeller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!