070520_mini_bmw_1_serie

Mini blir snålare och miljömedveten

Mini är redan en snål bil. Snart blir den ännu snålare när den får samma tekniska lösningar som BMW 1-serie. Det innebär bland annat att Mini får energiåtervinning vid inbromsning och automatisk stopp/start.

Inom ett år kommer en tekniskt uppdaterad version av nya Mini. Bilen kommer att dela tekniska lösningar med nya BMW 120i, lösningar med fokus på miljö och bränslebesparing.

Detta innebär att Mini bland annat får bromsenergiåtervinning (vid inbromsning och gasuppsläpp går alstrad energi till batteriet), automatisk stopp/start (motorn stannar vid neutralläge och uppsläppt koppling samt startar igen när kopplingen trycks ned), elektrisk styrservo i stället för hydraulisk och däck med lägre rullmotstånd.

Med dessa lösningar applicerade kommer Mini troligen att hamna lägre än 120 g/km koldioxidutsläpp. BMW 1-serie kapade utsläppen med 21 procent jämfört med 1-serien utan dessa tekniska lösningar, samtidigt som bränsleförbrukningen sjönk med i snitt 24 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!