090211-mini-jcw-cab

Mini Cooper John Cooper Works Cabrio

Nu har även den öppna versionen av Mini Cooper fått det effektstinna namntillägget John Cooper Works. Med 211 hästkrafter och 260 Nm under huven lär den lilla söta bilen bita ifrån rejält.

 Ett par månader efter att nya Mini Cabrio presenterades kommer den effektstinna John Cooper Works-versionen. Mini Cooper anses av många vara en av de sötare bilarna på marknaden, speciellt i cabrioletutförandet. Men med JCW-tillägget på bakluckan är den inte lika söt längre. På Genèvesalongen i mars ska Mini visa sin starkaste och snabbaste cabriolet någonsin.

Precis som sitt takförsedda syskon drivs JCW Cabrio av en 1,6-liters turbofyra. Hela 211 hästkrafter och 260 Nm plockas ur den lilla motorn. Men det är ändå inte riktigt allt. En liten knapp framför växelspaken aktiverar en overboostfunktion som tillfälligt höjer vridmomentet till 280 Nm när det ska köras fort. Den lilla hundkojan klarar därför att ta sig från 0-100 km/h på 6,9 sekunder, vilket är 4 hundradelar långsammare än coupén. Toppfarten anges till 235 km/h vilket lär uppfattas som mer än tillräckligt. Att färdas i 235 blås i en öppen Mini bör milt sagt vara en upplevelse. Bränsleåtgången uppges vara 0,71 l/mil vid blandad körning. Koldioxidutsläppen uppgår till 169 gram per kilometer. JCW har gjort en rad förbättringar och förstärkningar som ska se till att den extra kraften ska tas till vara. Bland annat har växellådan förstärkts samtidigt som sportfjädring har monterats. Bakom 17-tumsfälgarna huserar extra stora bromsskivor och rödlackerade Brembo-ok.

Utseendemässigt finns en hel del som skiljer JCW-Minin från sina vanliga syskon. Förutom en hungrigare fronta avslöjas bilen av en mängd JCW-loggor utspridda här och där på bilen. I sittbrunnen hittas en läderklädd treekrad sportratt, pianosvarta dekordetaljer, navigationssystem (tillval) och trådlösa anslutningar av alla möjliga slag. 

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!