090423-mini-airstream

Mini Cooper S Clubman Airstream

Ett brittiskt-amerikanskt-danskt samarbete har resulterat i ett ekipage som lär bli svårslaget på campingplatsen. Mini Cooper S Clubman Airstream är ett vattentätt koncept som lockar till campingliv.

 Avdelningen udda och oväntade koncept är en underhållande del av bilindustrin. Mini gör nu sitt bästa för att bidra till avdelningen och släpper de första bilderna på  Mini Cooper S Clubman Airstream Design Study  . Konceptet är egentligen lika enkelt som det är attraktivt. Ta en Mini Cooper S Clubman, häng på en 6,8 meter lång Airstream-husvagn och inred denna med danskdesignade möbler. Ekipaget är, inte helt överraskande, ett koncept som bara finns i ett exemplar och ska visas på Interni Design Energies Exhibition i Milano den här veckan.

Husvagnen är av det klassiska amerikanska märket Airstream och har inretts av de danska möbeldesignerna på Republic of Fritz Hansen. Temat för hela konceptet sägs vara vattensport, därav den våtdräktsliknande klädseln i bilen och bagageutrymmet som är skräddarsytt för att passa dykutrustning, som ju alltid kan vara bra att ha med sig. Mini själva beskriver inredningen i bilen som ”surfer-dude wetsuite neopren”. Hur som helst ska klädseln tåla att en hel del vatten stänks omkring. Även husvagnens inredning är vattentålig.

Säga vad man vill om det udda vattentemat och den danska designen, men det är utan tvekan en spännande idé att koppla en 6,8 meter lång och närmare två ton tung husvagn bakom en 395 centimeter lång och 1 205 kilo tung Mini.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!