100519-mini-countryman

Mini Countryman – direktrapport från provkörningen

Vi har återigen skickat ut PeO Kjellström i vida världen, trots eller kanske just därför, (!) hot om askmoln och flygstopp. Var är PeO nu?

– I Barcelona, men detta ska handla om i går fast då fungerade inte e-mailen. Då var jag i Melk, 10 mil från Wien, i Österrike och körde helt nya Mini Cooper S Countryman.  

OK, en liten Mini med fyrhjulsdrift alltså? 

– Mer än så! Det är en helt ny bil, 41 cm längre än Mini. Fyra dörrar, plats för fyra i separata säten, fyrhjulsdrift och så är det just den fjärde medlemmen i Mini-sfären!

Skiljer sig karossen också? 

– Mycket! Titta på bilderna får du se. Nya strålkastare, högre midja, stora fönster. I stort sett pratar vi om en ny bil.

Känns det Mini då?

– Absolut. Företaget har bevarat allt vad Mini står för, inklusive köregenskaperna som alltjämt är i toppklass. Med 184 hk kan den nästan slåss i GTI-klassen.

Inga nackdelar?

– Skulle vara priset då. Med fyrhjulsdrift hamnar den runt 260 000 kronor när den anländer Sverige i september.

Och…

– Nu unge man, ska jag gå ner på La Rambla och titta på folk! Du och alla andra får läsa hela historien i en stor provkörning i nummer 13. Läsvärt! Men visa många bilder så länge. Även om den är lätt maskerad så ser man det mesta. Detta var en exklusiv förhandskörning.

Okej PeO, passa på att samla på dig en massa solstrålar nu, här uppe i norr är det mulet. Vi hörs!

– Yep. Mot La Rambla…

Läs mer

TV-TV

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!