100119-mini-countryman

Mini Countryman läcker ut på nätet

Det skulle egentligen inte ha skett förrän den 7 februari men nu har de första officiella bilderna på Mini Countryman läckt ut. Äntligen får vi en titt på Minis största modell, som även blir först med ALL4-systemet.

 Om Mini själva hade fått bestämma så skulle vi inte ha fått se Mini Countryman förrän den 7 februari. En tidig bildläcka via worldcarfans.com satte stopp för de planerna. Flera veckor för tidigt får vi nu se de första tre bilderna på den nya Minin som inte är så mini.

På bilderna ser vi en Mini som är större än något annat som har kommit från den brittisk/tyska tillverkaren. Countrymans former är omisskännligen Mini-former och den påminner mycket om Clubman. Det är nästan som om Minis designers har satt en Pepper White-Clubman vid munnen och blåst upp den som en ballong, se bara på baklamporna som har ploppat ut. Även invändigt är det Mini-tema rakt igenom, komplett med hastighetsmätare i jumboformat och vippströmbrytare.

Loggorna på bilen avslöjar att det är en fyrhjulsdriven Cooper S-version. Countryman blir den första Minin med fyrhjulsdriften som betecknas ALL4. Lita på att Countryman kommer att bli tillgänglig med samma motorutbud som resten av Mini-familjen. Priserna är förstås inte presenterade ännu men räkna med att behöva slanta upp bortåt 250 000 för en Countryman. Även namnet är något av ett frågetecken. Det mesta tyder på att bilen ska heta Countryman, men det är inget som har bekräftats av BMW. Tidigare namn som har förekommit är Crossman, Colorado, Maxi och så förstås Beachcomber-namnet som prydde konceptbilen på som förevisade Countryman. Det enda som är klart är att bilen får kodbeteckningen R60. R60 är inte bara den första fyrhjulsdrivna Minin, den är även den första modellen som ska tillverkas utanför Storbritanniens gränser. Uppdraget att sätta ihop R60 har som bekant gått till Magna och deras fabrik i Graz, Österrike.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!