110622-mini-coupe

Mini Coupé – massor av bilder!

Mini Coupé har släppts, denna gång helt utan kamouflage. Teknikens Värld har redan kunnat köra bilen men nu släpper BMW och Mini coupé-versionen av Mini på riktigt.

Mini uppdaterar sitt modellprogram efter 10 år av Mini-bilar med en Coupé. Vi har kunnat provköra bilen och det kan du läsa här. Nu släpper BMW, som äger Mini, all information om Mini-coupén. 

Det är mest en designmässig uppdatering av den lilla bilen, men baksätet har fått stryka på foten. Taket har bytts ut till ett som inspirerats av en hjälm och bilen ser ut ungefär som konceptet som visades för två år sedan. 

Den nya bilen sitter 52 millimeter närmare marken jämfört med vanliga Mini. En bakspoiler fälls upp i farter över 80 km/h för att inte göra bilen sladdrig i högre farter. Ett styrservo känner av hastigheter och optimeras för den gällande hastigheten.

Inuti får föraren och hans/hennes kompis extra plats med skålningar i taket. Bagageutrymmet blir större sedan baksätet försvunnit. 

Under huven händer inte så mycket nytt, Coupé ärver alla drivlinor från Mini. Värstingen John Cooper Works, JCW får 211 hästkrafter och i andra sidan spektrat hittar man instegsmodellen med 122 hästkrafter. Cooper S Coupé får 184 hästkrafter och dieseln SD Coupé levererar 143 hästkrafter. Växellådorna får sex växlar, det gäller med både automat- och manuell växling.

Förbrukningen hamnar på 0,71 liter milen för den största motorn i blandad körning och utsläppen på 165 gram per kilometer. Snäppet under den är S Coupé som nöjer sig med 0,58 liter per mil och 136 gram per kilometer. Förbrukningen för instegsmodellen av Coupén stannar vid 0,54 liter per mil med 127 gram/kilometer i utsläpp. Dieseln drar 0,43 liter per mil och puttrar ur sig 114 gram koldioxid kilometern.

Vår egen Erik Wedbergs provkörning av Mini Coupé kan du läsa här! Vill du istället se hur bilen ser ut när den kör omkring kan du ta en kik på reklamfilmen som BMW släppt. Den hittar du precis här nedanför.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!