100119-mini crossover suv

Mini Crossover – en smygtitt

Kommande ”terrängversionen” av Mini ska ha sin premiär den 7 februari. Men redan nu retar Mini oss med en utflippad promotionvideo som näst intill kan orsaka epileptiska anfall. Videon bjuder egentligen inte på mycket nytt, tyvärr.

Mini Crossover, som i stort sett är en förhöjd Mini, ska begå sin ”onlinepremiär” den 7 februari och lagom tills dess har Mini nu släppt en kort videosnutt där de spinner vidare på den hemska, men effektiva, psykedeliska maskering som vi känner bilen med sedan snart ett och ett halvt år tillbaka.

Vad bilen ska heta är fortfarande okänt, R60 går den under internt och Crossover har nämnts eftersom konceptbilen från 2008 hette just det. Andra namn som nämnts är Crossman, Countryman, Colorado och Maxi. Beachcomber som den senaste konceptbilen heter, och som visas i Detroit just nu, bör nog vara uteslutet. Vi kallar den Crossover till den dag då namnet blir officiellt.

Crossover, som är drygt fyra meter lång, kommer att ha en konventionell baklucka och inte en sådan som Clubman har. Det ser vi i videon här nedan, precis som vi tidigare hävdat trots att spionbilder har försökt lura oss med fejkad dörrlinje och handtag i mitten.

Videon presenterar alltså inte så mycket nytt förutom att vi får en glimt av den riktiga bakluckan samt grillen där vi för första gången ser ribborna.

Mini Crossover lanseras troligtvis i slutet av innevarande år och kommer både med bensin- och dieselmotorer. Fyrhjulsdrift blir tillval. Utöver Cooper- och Cooper S-versioner planeras det också för en John Cooper Works-version.

Just nu befinner sig Crossover uppe i norra delarna av Sverige för sluttester inför lanseringen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!