071218-mini-crossman

Mini går till skogs med Crossman

Mini följer traditionen med att låta modellbeteckningarna börja på C. I motsats till tidigare rykten kommer den fjärde modellen i Minis stall att heta Crossman och blir tillgänglig 2010, enligt Minis vd Kay Segler.

Det är sedan tidigare känt att Minis kommande suv-liknande modell, eller sav som de själva kallar det, ska byggas i Österrike av Magna Steyr. Däri ligger inga nyheter. Vad som däremot är en nyhet är att bilen inte ska kallas Colorado eller Monte, som det tidigare har föreslagits. I en intervju med tyska Auto Motor und Sport säger Mini-vd:n (han är inte liten till växten) Kay Segler att bilen ska heta Crossman. Segler hoppas att produktionen ska uppgå till 80 000 bilar per år med start 2010. Offroad-hundkojan ska gå att få i antingen fyr- eller tvåhjulsdrivet utförande.

Mini går för tillfället bättre än någonsin. Det här året kommer att innebära en rekordvinst. Samtidigt växer orderböckerna och väntetiderna blir längre för dem som vill ha en Mini, speciellt om det gäller den nya Clubman. Segler tror att antalet sålda bilar nästa år ska öka från årets 220 000 till 240 000.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!