Mini-Mini behövde mega-budget – läggs ner

Planerna på att tillverka den lilla citybilen från Mini som i konceptform hette Rocketman har lagts på is. Att utveckla bilen till produktionsfärdig skulle kostat alldeles för mycket och nu skrinlägger BMW projektet, uppger Car Magazine.

BMW:s arv efter att en gång i tiden ha ägt brittiska biltillverkaren Rover är Mini, som trots sitt namn vuxit till sig för varje gång en ny modell som presenterats. Störst i utbudet just nu är Countryman som med sina tilltagna mått inte speglar vad Mini-märket insinuerar. För att ta tillbaka Mini till sina rötter var planen med Mini Rocketman att utveckla Mini-märket med en citybil.

 Därför visades Mini Rocketman upp på bilsalongen i Genève 2011. Planerna var att sätta bilen i produktion till 2016 men de grusades i takt med att ingenjörerna insåg hur mycket pengar som behövdes för att hålla säkerhetsnivån tillräckligt hög. Det 3 050 millimeter korta axelavståndet innebar även problem med körstabilitet och köregenskaper, vilket vidare ansträngde budgeten. 

 Nu satsar BMW istället fullhjärtat på att utveckla sin egen citybil i3 som planeras hamna i butik 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!