090121-mini-one-clubman

Mini One Clubman – snålare och billigare

Nu är det dags för den stora hundkojan att bli billigare och snålare. På Genèvesalongen i mars är det premiär för One-versionen av Mini Clubman som imponerar med låga utsläpp och låg förbrukning.

Nu är det dags för ännu ett tillskott till den växande Mini-familjen. I BMW:s ägo har de olika Mini-bilarna blivit många till antalet. Allt från värstingen John Cooper Works till lilla beskedliga Mini One och ”storlastaren” Mini Clubman, ryms i Mini-familjen. Senast i raden av nya modeller är Mini One Clubman, det vill säga snålversionen av Mini Clubman. Modellen hämtar den lilla motorn och det enkla utförande från Mini One och kombinerar det med det extra utrymmet i Mini Clubman.

Mini One Clubman lånar den lilla 1,4-litersmotorn från Mini One. Hästkrafterna är 95 till antalet och sprinten från 0-100 km/h avverkas på måttligt snabba 11,6 sekunder. Om man tycker att det är vedervärdigt långsamt bör man ta en titt på bränsleförbrukningen. Då blir man lättare till sinnet. Pressmaterialet, som än så länge bara finns i brittisk version, visar en förbrukning på 0,54 l/mil och ett koldioxidutsläpp på endast 130 gram/km. Den låga förbrukningen uppnås bland annat genom bromskraftsåtervinning och stopp-start-system. Båda systemen ingår i standardutrustningen. Standard är även det som Mini kallar ”Shift Point Display”, det vill säga en liten lampa som blinkar till när det är dags att växla för att uppnå lägsta möjliga förbrukning.

One-versionen av Clubman kommer att bli tillgänglig i ett antal nya färgkombinationer. Den största nyheten är att C-stolpen ska gå att få i samma kulör som resten av bilen, vilket inte varit möjligt tidigare. Mini One Clubman premiärvisas på bilsalongen i Genève i mars och börjar säljas någon gång under våren. Startpriset i Storbritannien blir 13 290 pund, ungefär 150 000 kronor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!