090605-mini-roadster

Mini Roadster visas i höst

På Frankfurtsalongen i höst kommer Mini att visa en ny tvåsitsig sportroadster. Bilen ska vara en näst intill produktionsfärdig konceptbil och blir ett välkommet bidrag till det framgångsrika Mini-projektet.

 Att nylansera Mini-märket har varit en ohämmad succé för ägaren BMW. De små hundkojorna har sålts i massor och är vanliga inslag i trafikbilden i många storstäder. BMW vill naturligtvis få ut det mesta ur Mini-projektet och därför har vi fått se Mini-familjen växa allt eftersom. Förutom nuvarande Cooper, Cooper Cab och Clubman får vi snart se den terränganpassade crossovermodellen som har synts flitigt på spionbilder. Enligt brittiska Autocar har vi ytterligare en Mini-modell att se fram emot. Redan i höst, på bilsalongen i Frankfurt, ska Mini visa ett roadsterkoncept.

Autocar säger sig veta att bilen ska vara en strikt tvåsitsig öppen roadster med en sportigare design än de vanliga Mini-modellerna. Cooper Cab ska därmed få fortsatt förtroende i modellprogrammet även efter roadsterns lansering som uppskattas ske någon gång nästa år. Enligt Autocar ska bilen heta Mini Roadster, kort och gott, och särskilja sig från resten genom en låg vindruta och än i övrigt låg och sportig profil. Tack vare extremt låg tyngdpunkt ska Mini Roadster bli om möjligt ännu kvickare i svängarna än sina syskon.

Det fällbara taket blir av tygmodell för att hålla vikten nere, en avtagbar hardtop ska dock bli tillgänglig som extrautrustning. Motorutbudet är än så länge långt ifrån bekräftat men det vi kan nog vänta oss att den fina 1,6-litersmotorn, med och utan turbo, letar sig ned även i roadstern.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!