Mini smygvisar nya Clubman

Trots att det är tre månader kvar till premiären har Mini redan nu släppt en första ”teaserbild” som visar upp nya Clubman.

En nersvärtad bil (med vad som ser ut som en svensk regplåt) är vad vi ser på Minis så kallade teaserbild på kommande generationen Clubman. Bilden avslöjar en hel del detaljer, bland annat att den är väldigt lik Clubman Concept som visades för världen våren 2014.

Vi kan starkt misstänka att nya Clubman, som precis som övriga Mini-modeller baseras på BMW:s nya framhjulsdrivna UKL-plattform, är lika stor som konceptbilen, det vill säga gigantisk. Clubman Concept mätte 422 centimeter på längden och 184 centimeter på bredden. Det är hela 26 centimeter längre och 17 centimeter bredare än Clubman av föregående generation. Nya Clubman blir alltså det största någonsin med Mini-emblem.

Den blir inte bara större, den blir också mer vanlig – då syftar vi på dörrlayouten. Gamla Clubman var en femdörrarsmodell. Två främre dörrar, två dörrar till bagageutrymmet – och en bakhängd dörr till baksätet. Nya Clubman får två dörrar till baksätet och i och med att bilen är längre blir det inte lika korta dörrar som tidigare.

Räkna med samma motorpalett som i vanliga Mini-versionerna, hela vägen upp till Cooper S med 192 hästkrafter och så småningom en John Cooper Works med 231 hästkrafter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!