100609-mini-vs-porsche

Mini utmanar Porsche i ett race

Mini-folket är kända för att ta till oväntade reklamknep men nu har de tagit i mer än vanligt. Minis USA-chef vill se om en Mini Cooper S kan vara snabbare än en Porsche 911 och utmanar därför Porsche i ett race. Hur ska det gå?

Att utmana de etablerade jättarna är ett tacksamt reklamknep inom bilvärlden. När Cadillac lanserade CTS-V skickade de en utmaning till de tyska prestandavagnarna och hela historien om Nissan GT-R och Porsche på Nürburgring känner vi väl alla till. Nu har Mini USA tagit det hela ett steg längre och i vad som är en uppenbart humoristisk kampanj utmanar Porsche.

Mini hade nyligen en helsidesannons i New York Times där utmaningen presenterades och i ett videoklipp berättar Minis USA-chef Jim McDowell mer om utmaningen. Han passar samtidigt på att skicka några elaka gliringar mot Porsche och deras kundkrets. McDowells utmaning till Porsche är enkel – vågar ni visa att er bil är snabbare än vår? 

För att få Porsche att ställa upp på utmaningen har Mini startat en namninsamling på Facebook där alla Mini-fans kan skriva under med sitt namn och uppmana Porsche att anta utmaningen. Trots eventuella namnunderskrifter är det svårt att tro att Porsche ställer upp på Minis utmaning. Mini har allt att vinna på jippot medan Porsche har allt att förlora. Om Porschen vinner så har de bara bevisat att en mycket större, starkare och dyrare bil är snabbare. Om Porschen förlorar så har de bevisat att en mindre, svagare och betydligt billigare Mini är snabbare än den tyska legendaren. Men allt beror förstås på hur banan ser ut.

Mini vill att racet ska gå av stapeln den 21 juni inför ögonen på inbjudna gäster och journalister. Till dess håller vi korpgluggarna öppna och hoppas att Porsche vågar ställa upp.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!