070919-toyota-minibil-iq

Minibil ger Toyota huvudbry

Toyota premiärvisade sin minikonceptbil iQ på Frankfurtsalongen i förra veckan. En smart och billig bil som är tänkt först och främst för marknader som Kina, Ryssland och Brasilien. Nu ger den cheferna på Toyota sömnlösa nätter.

Anledningen till deras huvudbry är att de vill bygga en väldigt billig minibil, gärna en bit under 50 000 kronors-strecket, samtidigt som de vill att bilen ska hålla Toyotas erkända kvalitet och säkerhetsutrustning.

Toyota-chefen Katsuaki Watanabe berättade för Automotive News Europe att han tycker konceptbilen iQ håller en bra nivå men att kvaliteten kan förbättras ytterligare. Antagligen är det en indikation på att bilens pris kommer att öka en hel del och de 50 000 kronorna blir svåra att nå ner till. Frågan är vad Toyota väljer – enbart en billig prislapp eller en säker minibil med något högre pris.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!