Mission L blir Skoda Rapid i Europa

För en månad sedan ställde vi frågan till en bil på några spionbilder: ”Skoda Rapid – är det så du heter?”. Bilen svarade oss aldrig men i dag svarar i stället Skodas ledning genom att säga att det är precis vad den ska heta.

Skoda Rapid, före detta Tjeckoslovakiens förmodat mest vanliga bil i coupéutförande, ska göra comeback. Dock blir det ingen tuff plåtlåda med svansmotor som på den tiden, och inte heller en släkting till Skodas indiska Polo-variant i sedanutförande, utan det är bara namnet som kommer att återanvändas.

 I stället är det en helt ny modell som storleksmässigt hamnar någonstans mellan Fabia och Octavia. Att modellnamnet blir just klassiska Rapid klargjorde Skoda i dag på bilsalongen i Peking där man visar upp en något modifierad version av Mission L för den kinesiska marknaden.

 Mission L visades för övrigt upp på bilsalongen i Frankfurt förra hösten.

 Rapid blir Skodas nästkommande modell i deras stora offensiv som ska innehålla en ny modell var sjätte månad. Rapid ska finnas att köpa hos europeiska Skoda-handlare i slutet av 2012.

 Även Seat kommer att få en Rapid, men i deras fall kommer man att återanvända det tidigare modellnamnet Toledo. Vi fick en försmak av den på Genèvesalongen tidigare i år, då i konceptform.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!