100120-mitsubishi-asx

Mitsubishi ASX debuterar i Genève

Mitsubishi är på väg att trycka in ännu en crossover i sitt modellutbud. Snart får Outlander en lillebror i form av ASX som presenteras på Genèvesalongen i mars.

 Snart får Nissan Qashqai och nykomlingen Hyundai ix35 se upp. På årets Genèvesalong tänker Mitsubishi nämligen visa upp deras bidrag till den lilla crossoverklassen. Den som tycker att bilen ser bekant ut men inte känner igen namnet ASX har helt rätt. Mitsubishis lilla crossover fick vi se redan i början av december men då var det under beteckningen RVR, det vill säga så som bilen kommer att heta i Japan.

RVR börjar säljas i Japan redan i februari, här i Europa får vi vänta på vår ASX till slutet på våren. Detaljerna om Mitsubishi ASX är alltjämt få men bilen kan kortfattat beskrivas som en 4,3 meter lång crossover med plats för fem. Det enda vi får veta om motoralternativen är att ASX bland annat ska säljas med en 1,8-litersbensinmotor med turbomatning och direktinsprutning. Vi räknar med att även kunna köra ASX med en liten men stark dieselspis. Stopp/start-system blir standard och en sexväxlad manuell låda likaså. ASX baseras på samma plattform som Lancer och kommer sannolikt att finnas i fyrhjulsdrivet utförande.

ASX visades redan för två år sedan i form av den uppskattade konceptbilen Concept cX. Jämfört med konceptbilen är ASX rejält nedtonad i formerna men den lätt framåtlutade profilen och den arga fronten finns kvar.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!