Mitsubishi CA-MiEV

Mitsubishi CA-MiEV – en förkrympt Prius?

Konceptbilen CA-MiEV är inte ett mindre syskon till Prius utan Mitsubishis nya elbilskoncept. iMiev har blivit gammal och Prius-liknande CA-MiEV kan bli dess efterträdare.

I Mitsubishis Genèvemonter står pickuphybriden GR-HEV och drar till sig många blickar. Men där står även den lilla elbilen CA-MiEV som lätt kan misstas för en ny version av Prius men i själva verket är en studie som visar hur Mitsubishis framtida elbilar kommer att se ut.

 Mitsubishi var tidigt ute med elbilar i form av lilla i-MiEV som nu har blivit drygt fyra år gammal. Det börjar alltså närma sig för japanerna att lansera andra generationen elbil och CA-MiEV ger oss en fingervisning om hur den kommer att se ut. Utseendemässigt skiljer sig CA-MiEV mycket från i-MiEV och Mitsubishi hävdar att den nya formen är optimal ur aerodynamisk synpunkt. Med 405 centimeter på längden och 178 centimeter på bredden CA-MiEV är dessutom större än i-MiEV, vilket signalerar att Mitsubishi har för avsikt att rikta nästa elbilsgeneration mot en bredare kundgrupp.

 CA-MiEV drivs av en elmotor som får kraft från litiumjonbatterier som kan laddas via kabel eller induktivt. När batterierna är fulladdade räcker kraften för en räckvidd på 30 mil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!