060131_colt Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Colt CZC - på riktigt i Geneve

Mitsubishis succé Colt CZT kommer som Cabrioletversion. Den lilla cabben, som får namnet CZC. kommer möta folket för första gången på Genevesalongen och i april kommer den till försäljning i England.

Mitsubishi har under 2005 lyckats vända sin negativa trend mycket tack vare småbilen Colt. Nu kommer den i en ny och riktigt häftig cabrioletversion.

Mitsubishi Colt CZC kommer enbart att säljas i Europa och blir den tredje medlemmen i nya Colt familjen.

Under huven på den lilla cabben kan du få två olika motorer. Bägge är en 1,5 liters fyrcylindrig rak historia, skillnaden är om du vill ha med eller utan turbo. Turbon ger vid 6 000 r/min 147 hästkrafter, alltså samma motortyp som sitter i vanliga Colt CZT. Utan turbo får du 107 hästkrafter vid 6 000 r/min.

Med turbo gör Colt CZC 0-100 km/h på 8,4 sekunder, utan turbo blir det 10,5 sekunder.

Colt CZC kommer att byggas i samarbete med Pininfarina som också spelat en stor roll i utvecklingen och designarbetet.

Colt CZC har världspremiär på Genèvesalongen i slutet av februari och har säljpremiär i England i april. De engelska priserna kommer ligga på knappt 213 000 kronor för CZC Turbo och drygt 186 000 kronor för CZC utan turbo.

Just nu finns inga uppgifter om svenskt releasedatum eller pris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!