Mitsubishi Evo ersätts av sportig suv

Kultförklarade sportsedanen Mitsubishi Evo är snart ett minne blott. Nu bekräftar Mitsubishi att Evo kommer att ersättas av en ny, sportig suv.

Det har spekulerats flitigt om framtiden för Mitsubishis prestandamodell Evo. Det mesta har talat för att nuvarande Evo X ska ersättas av en hybriddriven och högpresterande sedan men när brittiska Autocar mötte Mitsubishis produktchef Kanenori Okamoto på Parissalongen gav han klarhet i frågan.

Okamoto avslöjade att det inte blir någon Evo XI, en sådan modell är inte en del i märkets framtidsplaner.

– Den kommer inte att finnas som vi känner den i dag. Den kommer att ersättas i anden av en suv med hög prestanda, sade Okamoto till Autocar.

Den sportiga suven kommer att bli en vidareutveckling av en redan existerande modell men enligt Okamoto har man inte bestämt vilken det blir. Han säger däremot att man kommer att plocka teknik från Mitsubishis elektriska Pikes Peak-racer MiEV Evolution, vilket tyder på att sportsuven blir hybriddriven.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!