Mitsubishi firar 100 år med Model A PHEV

Mitsubishi Motors firar 100 år i år. För att fira låter de West Coast Customs para ihop märkets första bil med den senaste hybridtekniken.

Mitsubishi Model A lanserades 1917 och var märkets första bil. För att fira 100-årsdagen låter Mitsubishi Motors North America bilbyggarna på West Coast Customs para ihop bilen med det mest moderna de har – en Outlander plug in-hybrid.

Bottenplattan från hybrid-suven kommer att paras ihop med den 100 år gamla karossen. På så vis kommer det att se ut som en 100 år gammal bil, men i stället för en 35 hästkrafter stark 2,8-litersmotor kommer den att få Mitsubishis senaste hybridteknik under skalet.

Mitsubishi Model A baserades på Fiat Tipo 3 och var, precis som Outlander, sjusitsig. Den hade en toppfart på strax under 100 km/h och 22 exemplar byggdes mellan 1917 och 1921.

West Coast Customs är vana vid den här typen av galna projekt. I sitt tv-program på Discovery Channel har de byggt specialbilar åt diverse exentriska kändisar under åren.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!