Mitsubishi förhandsvisar tre koncept

Det har varit tyst om Mitsubishi den senaste tiden men nu smäller japanerna till med inte mindre än tre nya konceptbilar. I Tokyo ska man visa de två suvkoncepten GC-PHEV och XR-PHEV och MPV-konceptet AR.

Mitsubishi saknades helt vid Frankfurtsalongen för en månad sedan och det verkar som att de har sparat på krutet till den inhemska bilsalongen i Tokyo som hålls i slutet av november. Nu berättar Mitsubishi nämligen att de ska visa GC-PHEV, XR-PHEV och Concept AR på Tokyosalongen.

 De kryptiska bokstavskombinationerna är namn på tre nya konceptbilar. Den första är en fullstor suv med bästa möjliga terrängegenskaper, den andra en kompakt crossover som ska se ut som en sportcoupé och den tredje en kompakt MPV.

 PHEV-förkortningen hos de två första konceptbilarna betyder att de är laddhybrider (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) medan Concept AR ska drivas av en liten turboladdad förbränningsmotor. Mitsubishi har framfört att de har för avsikt att modernisera hela sitt modellprogram och inför laddhybridsystem på bred front. Nästa generation Evo väntas till exempel bli en hybrid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!