Mitsubishi GR-HEV

Mitsubishi GR-HEV – pickup med dieselhybrid

Mitsubishi drämmer till med två helt nya konceptbilar på Genèvesalongen. Den ena, GR-HEV, är en stor pickup med dieselhybriddrivlina och koldioxidutsläpp under 149 g/km.

Hittills har biltillverkarna inte lagt många strån i kors för att bygga snålare och miljövänligare arbetsfordon, men kanske är det på väg att bli ändring på det nu. På Genèvesalongen visar Mitsubishi nämligen konceptbilen GR-HEV som till det yttre påminner om en vanlig L200 men under skalet är en dieselhybrid.

 GR-HEV drivs huvudsakligen av en 2,5-liters dieselmotor som får understöd av en elmotor. Mitsubishi har inte delat med sig av några vidare tekniska uppgifter men säger att GR-HEV inte ska släppa ut mer än 149 gram koldioxid per kilometer. Ett nytt Super Select 4WD-system låter föraren välja mellan fyra olika körlägen. – 2H, 4H, 4HL och 4LL.

 Mitsubishi nämner inte när eller om GR-HEV ska sättas i produktion men sannolikt är att konceptbilen ger oss en föraning om hur nästa generation L200 kommer att se ut.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer