090130-mitsub-imiev-sport

Mitsubishi i MiEV Sport Air Concept

Enligt rådande miljötrend visar Mitsubishi ännu ett elbilskoncept, den här gången med sportambitioner. På Genèvesalongen i mars ska i MiEV Sport Air Concept visas. Redan nu får vi se de första skisserna.

Årets bilsalong i Detroit blev en uppvisning i miljöteknik. Få tillverkare saknade en miljöbil i någon form. I absolut majoritet var hybrid- och elbilar i alla möjliga olika former. Den stundande bilsalongen i Genève ser redan nu ut att kunna bli en minst lika miljöinriktad mässa. Opel ska visa sin Ampera – en europaversion av Chevrolet Volt i Opel-kläder, som vi just fått den första bilden på. Även Mitsubishi vill visa sig på den styva miljölinan. I god tid innan Genèvesalongen visas den första skissen på Mitsubishi i MiEV Sport Air Concept.

Mitsubishi har tidigare visat elbilar med namnet i MiEV. Men till skillnad från dessa är det nya konceptet en mer förarorienterad bil med sportambitioner och avtagbart tak. Det är dock inget vanligt nedfällbart tygtak som täcker kupén. Som sig bör för en showbil är det ett genomskinligt glastak som täcker de åkande. Det ordas dock inget om vad som händer med taket när det inte sitter ovanför de åkandes huvuden. Åker det ned i skuffen eller måste det ställas in i garaget? I mars får vi veta hur det ligger till.

Mitsubishi är snåla på detaljerna, men det vi får veta är att i   MiEV Sport Air Concept ska drivas av en kraftig elmotor. Kraften lagras i lithiumjonbatterier som tillåter en räckvidd på cirka 16 mil. En full laddning via ett vanligt eluttag ska ta sju timmar. En snabbladdning som ger 80 procents kraft kan klaras av på dryga halvtimmen. En produktionsversion av i  MiEV Sport Air Concept väntas nå den japanska marknaden redan nästa år.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!