101109-mitsubishi-imiev

Mitsubishi iMiev lägger på sig inför USA-premiär

Bigger is better. Mitsubishi har tagit de bevingade orden bokstavligt i utvecklingen av USA-versionen av sin elbil iMiev. För att glädja amerikanska kunder växer iMiev på alla ledder.

Det har blivit dags för Mitsubishis lilla elbil iMiev att lanseras i USA. Den iMiev som européer och japaner har lärt känna blir dock inte densamma som tar båten över till Nordamerika. För att inte hamna i onåd hos de amerikanska köparna har Mitsubishi nämligen sett sig tvungna att sätta iMiev på tillväxt.

Den amerikanska versionen av iMiev är 28,5 centimeter längre, 11 centimeter bredare och 0,5 centimeter högre än europeiska/japanska. Enligt Mitsubishi behövs detta för att försäkra att fyra vuxna får gott om plats och att amerikanska kunder får vad de efterfrågar. De extra USA-centimetrarna är svåra att se, vad som däremot syns är de nya stötfångarna med USA-typiska knallorange blinkersglas.

Mitsubishi har inte släppt några tekniska specifikationer för den större, och förmodat tyngre, USA-versionen av iMiev. För amerikanernas skull får vi hoppas att Mitsubishi trycker in lite extra kraft i elmotorn som i Europa och Japan ger 64 hästar och 180 newtonmeter.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!