Mitsubishi L200 tuffar till sig

Mitsubishi är för tillfället fast i konceptbilsträsket. Efter Engelberg Tourer Concept visas nu Triton Absolute Concept, eller L200 Absolute som vi européer hellre kallar den.

På den nyligen öppnade bilsalongen i Bangkok ställer Mitsubishi ut en konceptbil vid namn Triton Absolute. Triton är namnet på pickupen L200 på marknader utanför Europa.

Med Triton Absolute vill Mitsubishi visa upp en tuffare och mer robust sida av modellen. Japanerna kallar tilltaget för ikoniskt och beskriver konceptbilen med kraftuttryck som ”dynamiskt kraftfull”, ”mekaniskt hållbar”, ”uppbyggd robusthet” samt ”mer solid och grovhuggen”.

Vad det handlar om är en L200 med LED-ljus på taket, röda handtag ovanför samtliga dörrar, skärmbreddare i kolfiber, röda detaljer på hasplåtarna, grova däck, fem centimeter högre markfrigång och bredare spårvidd. Fjädringsvägen har utökats för att förbättra den populära pickupens egenskaper utanför asfalten.

Triton Absolute Concept ska inte bara kunna beskådas på pågående bilsalongen i Bangkok utan även på andra platser det närmaste året. Mitsubishi vill nämligen se hur betraktarna reagerar på bilen och om det är positivt nog kanske en produktionsversion kan bli aktuell.

LÄS MER: Mitsubishi L200 facelift

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!