080125-lancer-prototype-s

Mitsubishi Lancer Prototype S

En anonym person med kontakter inom Mitsubishi har spridit officiella bilder föreställande något som kallas Mitsubishi Lancer Prototype S. En femdörrars kombicoupé som ska visas upp på Genèvesalongen om två månader.

Om bilderna är officella vet vi egentligen inte, men de har samma utformning som tidigare skisser från Mitsubishi, vilket tyder på att de mycket väl kan vara det. Bilen på bilderna är en femdörrars kombicoupé tänkt för den europeiska marknaden och går under namnet Lancer Prototype S. Bilen är väldigt lik det Sportback-koncept som Mitsubishi visade på Frankfurtsalongen 2005. Den stora skillnaden är att bilen på bilderna, enligt den anonyma källan, är väldigt nära produktion.

Drivlina och transmission kommer troligtvis att ärvas rakt av från nyligen presenterade Lancer Ralliart, vilket betyder att stora delar är detsamma som finns i nya Evo X. Bland annat får Lancer Prototype S tvålitersmotorn på 240 hästkrafter (samma som Ralliart, cirka 60 färre än Evo X), den nya dubbelkopplingslådan SST och fyrhjulsdriften S-AWC med aktiv centerdiff.

Vilket modellutbud Mitsubishi kan stoltsera med snart – Prototype S, Ralliart och Evo X. Vilken annan biltillverkare kan matcha det?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!