080225-lancer-sportback

Mitsubishi Lancer Sportback avslöjad

För exakt en månad sedan läckte skisser ut på Lancer Prototype S. Nu har nya officella bilder på bilen läckt ut. Den 240 hästkrafter starka sportbacken har premiär på Genèvesalongen.

Det är tyska tidningen Autobild.de som har agerat läcka denna gången. Bilen går än så länge under namnet Mitsubishi Lancer Prototype S men kommer troligtvis att heta Lancer Sportback vid lanseringen. Bilen, som man tydligt känner igen från de tidigare skisserna, kan man se som ett direkt hot mot Subaru Impreza WRX. Dels genom hatchback-formerna, dels genom tvålitersmotorn som levererar 240 hästkrafter (230 i Impreza WRX) och 343 newtonmeter, alltså samma som i Lancer Ralliart. Andra rivaler till Lancern är bland andra Ford Focus ST, Mazda 3 MPS och Opel Astra OPC. Dock har Lancern ett par ess i rockärmen tack vare fyrhjulsdriften och dubbelkopplingslådan SST.

Mitsubishi Lancer Sportback kommer att begå sin publika premiär på bilsalongen i Genève i början av nästa månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!