Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid Seven Summits Edition – specialversion endast för Sverige

Populära supermiljöbilen Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid släpps nu i en specialversion enbart tillgänglig för svenska köpare. Seven Summits Edition heter versionen som är en hyllning till en känd svensk äventyrerska.

Under 2014 registrerades 2 289 Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid i Sverige. Det gjorde modellen till landets i särklass mest populära supermiljöbil (dvs bilar som släpper ut högst 50 gram koldioxid per kilometer) med 49,15 procent av den totala supermiljöbilsmarknaden. Närmast bakom var laddhybridversionen av Volvo V60 som registrerades i ”endast” 745 exemplar.

Men det är inte bara svenskarna som har tagit Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid till sina hjärtan. Ute i Europa toppade den även motsvarande försäljningslistor.

Som en sista ansträngning innan uppdaterade Outlander lanseras har Mitsubishi Motors Sverige plockat fram en specialversion av nuvarande modell. Den har det långa namnet Outlander Plug-In Hybrid Seven Summits Edition och är en hyllning till svensktjeckiska äventyrerskan Renata Chlumska för att hon är första svenska någonsin att bestiga de högsta bergen i sju världsdelar. Bedriften kallas på bergsklättrarspråk Seven Summits, De Sju Bergstopparna på svenska.

Nedan ser du Renata Chlumska berätta om sin prestation och här är bergen som hon bestigit:

Asien: Mount Everest 8 848 m

Sydamerika: Aconcagua 6 962 m

Nordamerika: Mount McKinley (Denali) 6 194 m

Afrika: Kilimanjaro 5 895 m

Europa: Elbrus 5 642 m

Antarktis: Mount Vinson 4 892 m

Oceanien: Carstensz pyramid (Puncak Jaya) 4 884 m

Mitsubishis Seven Summits-logotyp.

Bilen då? Den släpps i en begränsad upplaga där varje bil är numrerad och försedd med en speciell Seven Summits-logotyp (bilden här intill). Unikt för specialversionen är 18-tumsfälgar med svarta detaljer, svart plast på skärmkanterna, svarta och silverfärgade detaljer i fronten och baktill samt silverfärgar takreling.

Prisbilden är densamma som tidigare, från 409 900 kronor.

 

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!