”Mitsubishi Qashqai” debuterar i Genève

Med Nissan som nya ägare får Mitsubishi både ny teknik och form. Ett första smakprov får vi under vårens bilsalong i Genève.

Under vårens bilsalong i Genève kommer Mitsubishi att presentera en modell i suv-klassen. Modellen är helt ny och kommer inte att ersätta vare sig ASX eller Outlander.

Vi har tidigare skrivit om att i och med att Nissan gått in som ägare av Mitsubishi så kommer man få tillgång till en hel del teknik. Först ut skulle Nissan Qashqai bli vars grund spåddes paras med former från Mitsubishi-koncepten XR-PHEV I och II. Resultatet skulle presenteras under 2017.

Av den teaserbild att döma som Mitsubishi nu har presenterat är det den bil vi kommer att få se göra debut nu i Genève i mars. De knixiga baklamporna och valken längs karossidan tyder på detta även om fronten tycks bli mer sansad än på koncepten och glasytorna är större. Bilen har även tonat ner coupéformerna ett snäpp jämfört med koncepten som presenterades 2013 och 2015. Hur den nya bilen, konceptet XR-PHEV II och donatorn Qashqai förhåller sig till varandra kan du se på bilden nedan.

Den nya suv-modellen ryktas bli ett avstamp för Mitsubishi mot ett nytt och djärvare formspråk.

Genèvesalongen håller öppet 9-19 mars även om den nya modellen gör debut på pressdagen den 7:e.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!