091203-mitsubishi rvr

Mitsubishi RVR – ny crossover

Kommer du ihåg Mitsubishi Concept cX som visades i Frankfurt för drygt två år sedan? Här är i alla fall de första bilderna på produktionsversionen som just nu går under namnet RVR. Denna crossover, mindre än dagens Outlander, ska lanseras globalt.

För två år sedan visade Mitsubishi upp Concept cX, en kompakt crossover. För bara en dryg månad sedan dök läckra skisser på bilen upp och nu är det dags för de första officiella bilderna. Även om det på sedvanligt vis har blivit mer sansat så ser vi att dra tuffa dragen har behållits till stora delar.

Mitsubishi RVR, som är bilens namn för tillfället, baseras på samma plattform som sina syskon Outlander och Lancer. Men storleksmässigt är denna crossover en bra bit mindre än storebror Outlander. Med 4,3 meter i längd är den 36,5 centimeter kortare från för till akter.

Vid lanseringen är en nyutvecklad 1,8-liters bensinmotor aktuell men vi kan förmoda att en smidig dieselmaskin också gör entré i bilen på vissa marknader (läs Europa).

RVR är vad man får kalla en global bil med tanke på att Mitsubishi har för avsikt att lansera den inte bara i Europa, utan även i Nordamerika och i Asien, inklusive Kina. Försäljningen drar igång till våren, då i Japan. Förhoppningsvis kommer den till Europa mot hösten.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!