Mitsubishi smygvisar ny crossover

Här är den första bilden på Mitsubishis kommande crossover. Bilen riktar sig mot den europeiska marknaden och kommer som första Mitsubishi någonsin begå världspremiär i Europa.

Det du ser på bilden ovan är allt som finns att beskåda på Mitsubishis nya modell som kommer visas upp för världen på bilsalongen i Genève i mars. Och man väljer att släppa bilen mitt på en kontinent där man annars för en diskret tillvaro. Trots en lätt ökning i försäljningen har Mitsubishi inte lyckats lägga beslag på mer än 0,8 procent av marknaden.

 – Genèvemässan är starten för den globala lanseringen av vår nya crossover. Det är också starten på Mitsubishi Motors nya strategi att skapa ett ännu mer miljövänligt och globalare företag, säger Mitsubishi Sveriges vd Thomas Holm i ett pressmeddelande. 

 Den nya Mitsubishin ska bli mer premium än vi är vana vid och är än så länge anonym. En spekulation är att bilen kommer ersätta Mitsubishi Outlander som kom till Sverige 2007 och till Japan två år tidigare, vilket gör bilen nästintill pensionsfärdig räknat i bilår. Crossovern ska utrustas med miljövänligare motorer som både drar mindre bränsle och släpper ut mindre koldioxid. I nuläget drivs Outlander av en bensinmotor och en dieselmotor, bägge lånade från PSA-gruppen.

 Om Mitsubishi fortsätter med PSA-teknik får vi hålla tummarna för att man väljer att låna över drivlinan från Peugeot 3008 Hybrid4, som knep andraplatsen i Teknikens Världs Stora Bilpris 2012.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!