Mitsubishi visar koncepten GC-PHEV, XR PHEV och AR i Tokyo

Mitsubishi vill göra ett starkt avtryck på Tokyosalongen senare i månaden. Nu visas tre högbyggda koncept med knepiga namn och nästan lika knepiga karosser.

Det har varit tyst om Mitsubishi ett tag men nu är de tillbaka i stor stil. För snart en månad sedan meddelade japanerna att de skulle visa tre nya konceptbilar på Tokyosalongen senare i november och nu får vi se de första bilderna och ta del av all information.

 Vi börjar med den konceptbil som förundrar mest: den gråa GC-PHEV som sägs vara en studie av en kommande stor suvmodell med permanent fyrhjulsdrift, med andra ord – nästa Pajero. Konceptbilen GC-PHEV drivs av en kompressormatad treliters V6-motor som är sammankopplad med en elmotor och en åttaväxlad automatlåda. Att nästa Pajero kan tänkas erbjudas i laddhybridutförande är troligt men kommer den verkligen att ha design inspirerad av konceptet?

 Nästa koncept är den röda XR-PHEV som är en vision av en framtida kompakt crossover med sportiga ambitioner. Den lilla bilen med det stora glastaket har en 1,1-litersmotor som tillsammans med en elmotor driver framhjulen.

 Sist ut är den gröna AR som beskrivs som nästa generation kompakta MPV/suv. AR-konceptet tyder på att Mitsubishi planerar en comeback i MPV-segmentet där man har saknats sedan Grandis lades ned för två år sedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!