Mobiluppkoppling viktigare än säkerhet

En ny enkätundersökning visar vilka tillbehör som bilköparna prioriterar högst och vilka de ratar.

Britter föredrar mobiltelefonlösningar och parkeringshjälp till sin bilar framför säkerhetsdetaljer visar en enkätundersökning som tidningarna What Car? och Autocar nu presenterar. 1 200 teknik- och bilintresserade personer har deltagit. Högt upp på listan finns även navigation och DAB-radio. Långt ner finns filassistans, dödavinkelvarnare och hastighetsbegränsare men även trådlös laddning av mobiltelefoner och möjligheten att titta på teve.

Undersökningen omfattar även uppfattning om olika varumärken. Apple Carplay har högre igenkänningsfaktor än Android Auto och MirrorLink när det kommer till lösningar för att spegla mobiltelefonen i bilens infotainmentskärm.

Tesla uppfattas som det mest nyskapande bilmärket följt av BMW och Mercedes. Längst ner finner vi Hyundai, Vauxhall (”britternas Opel”) och Seat.

Tidningarna har tidigare gjort liknande undersökningar som visar att autobroms är ett populärt tillbehör men bara 20 procent av britterna väljer detta medan 64 procent valde navigation och 60 procent eluppvärmda säten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!