080823-tata-nano-sen

Mord oroar Tata Motors

Tata Motors är sedan tidigare i hetluften med bland annat våldsamheter som följd efter att företaget har byggt en av sina nya fabriker på bördig jordbruksmark. Nu skakar ett mord på en chef inom indiska bilindustrin landet och Tata Motors tar sig nu en rejäl funderare.

Tata Motors ska börja tillverka världens billigaste bil, Nano, i oktober – är det tänkt. Men som vi tidigare skrivit om, har företaget placerat sin nya fabrik på bördig jordbruksmark vilket väckt våldsamma protester från lokalbefolkningen. Tata Motors med Ratan Tata i spetsen uttryckte tidigare oro för sina anställda och funderar därför på att flytta från området där fabriken ligger. Dessa funderingar växer sig nu allt starkare efter måndagens mord på en hög chef inom bilindustrin i Indien.

Lalit Kishore Choudhary, vd för Graziano Transmissioni (indisk bildelsleverantör), dog i måndags efter att ha lynchats av cirka 150 arga anställda som stormade ett möte där företagsledningen diskuterade omfattande friställningar inom företaget. Företagsledningen och de anställda har dessutom varit inblandade i en långdragen tvist som alltså ser ut att ha kulminerat i den tragiska utgången.

Ratan Tata oroar sig nu för framtiden vid deras egen fabrik som är uppförd på bördig mark. Till Automotive News berättar han att företaget vill skydda sin personal och absolut kan tänka sig en flytt från området trots att man plöjt ner 2,2 miljarder kronor i fabriken.

Tata Nano kan i sådant fall försenas rejält då Tata Motors inte har någon plan B redo.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!